Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
       Trainingsinfo     Scheidsrechters    Ballenplan    Scheidsrechters ontvangen  

Scheidsrechters

Het KNKV (Koningklijk Nederlands Korfbal Verbond) heeft enige tijd geleden besloten dat een groot deel van de senioren en junioren wedstrijden door onbevooroordeelde scheidsrechters geleid moet worden. Dit betekend voor Fluks dat er elke week een paar scheidsrechters geleverd moeten worden die bij andere verenigingen wedstrijden leiden. Bij Fluks hebben we 2 full-time scheidsrechters. De overige wedstrijden worden bij toerbeurt gefloten door een van onze andere scheidsrechters.

De wedstrijden voor de jeugd moeten worden geleid door een Jeugd WedstrijdLeider (JWL). Binnen onze vereniging hebben ongeveer 20 mensen de JWL cursus behaald en fluiten bij toerbeurt. De seniorenwedstrijden waarbij geen scheidsrechter wordt aangewezen worden ook door mensen uit onze eigen vereniging gefloten. Deze scheidsrechters moeten het certificaat scheidsrechter behaald hebben.

Wekelijks wordt er in ons clubblad en op deze website een wedstrijdschema gepubliceerd met daarin een lijst van de aangewezen scheidsrechters.

Om te kunnen voldoen aan deze regels zijn er regelmatig cursussen bij verenigingen in de omgeving of in ons eigen clubhuis. Fluks is momenteel op zoek naar mensen die interesse hebben in het volgen van een cursus tot scheidsrechter of jeugd wedstrijdleider om na het behalen van het certificaat ook wedstrijden te gaan fluiten. Geinteresseerden kunnen zich melden bij een lid van de TC of de JTC.

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info