Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks sluit prachtig seizoen af met promotie
 
18 June 2011 21:05 uur
Fluks Koele Costa heeft een prachtig seizoen passend afgesloten met promotie naar de tweede klasse. De Noordwijkse korfballers, die in de reguliere veldcompetitie als tweede eindigden, rekenden zaterdag in een beslissingswedstrijd af met Fiducia: 10-8.
Voor debuterend hoofdcoach Martin Ouwerkerk en zijn spelersgroep was het de bekroning van een succesvol jaar, waarin gaandeweg een uitgebalanceerde cocktail werd samengesteld, met routine en volwassenheid als voorname ingrediënten. Vanaf de eerste wedstrijd in september tot het laatste duel halverwege juni presteerde Fluks op een behoorlijk constant niveau, getuige ook de 23 punten die de ploeg uit de 14 competitiewedstrijden vergaarde. In menig poule was dat aantal genoeg geweest voor het kampioenschap en rechtstreekse promotie. Zo niet in 3G, waar Korbis twee weken terug met een punt voorsprong op Fluks finishte.
En dus waren de Noordwijkers aangewezen op een beslissingswedstrijd om alsnog een klasse hoger te komen. Op dezelfde wijze werd eind maart al promotie afgedwongen in de zaalcompetitie, toen ten koste van RDZ. Zaterdag was het Fiducia dat zijn meerdere moest erkennen in Fluks, dat op neutraal terrein in Leiden het beste met de lastige weersomstandigheden omging. De voorspelde regen bleef uit, maar op het complex van fusieclub KZ Danaïden stond wel een stevige wind.
Mede daardoor liep de score slechts langzaam op. Na het winnen van de toss lieten de Noordwijkers, met juniore Christel Zwanenburg op de plaats van de afwezige Irene Schröder, het beste korfbal zien, resulterend in een 5-3 voorsprong. Bij rust was die marge echter verdampt (5-5), waarna Fiducia in de tweede helft brutaal een gaatje sloeg naar 6-8.
Twee goals van topscoorster Manon Oosting brachten Fluks in die belangrijke fase weer langszij, waarna de broers Arno en Ronald van Haarlem de eindstand op het bord schoten. Hoogtepunt van de wedstrijd was de invalbeurt van Thomas de Boer, die zijn directe tegenstander compleet neutraliseerde en twee van zijn schoten genadeloos blokte. In de slotfase verzuimde Fluks uit te lopen naar een ruimere overwinning, mede omdat twee strafworpen werden gemist. Achteraf maalde daar uiteraard niemand meer om.
De druiven waren zuur voor de tegenstander uit Vleuten, die zeven dagen eerder ook al onderuit ging in een beslissingswedstrijd. Fiducia streed toen met aartsrivaal Thor om het kampioenschap (17-16 verlies, na verlenging), nadat beide ploegen gelijk waren geëindigd in de reguliere competitie.
Met de dubbele promotie poetst Fluks de schandvlek van vorig seizoen weg, toen de blauw-witten op twee fronten degradeerden.
Fluks - Fidicia 10-8 (5-5). Doelpunten Fluks: Manon Oosting 3, Ronald van Haarlem 2, Jordy Oosting, Christel Zwanenburg, Suzanne Zwanenburg, Erik Caspers, Arno van Haarlem.

 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 promotie
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Spelers/sters van harte met de dubbel, een prachtige prestatie, en een grootte duim voor Martin, eerstejaars hoofdcoach
  
 Toegevoegd door: kees
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info