Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks 3 door het oog van de naald
 
22 April 2018 7:02 uur
Afgelopen zaterdag speelde Fluks 3 tegen de bekenden uit Alphen aan den Rijn: Tempo. Nadat alle karren waren langsgereden van de corso en de Duitsers langzaam van ons terrein verdwenen, konden de Fluksers ons opmaken tegen een kraker tegen de nummer 2 in de poule. 
Om klokslag 14:30 floot Paul Witteman af en kon de wedstrijd van start gaan. Fluks had een ideale dag uitgekozen voor een wedstrijd zoals deze: strakke blauwe lucht, zonnetje en een fris zeewindje. Beide ploegen kwamen snel uit de startblokken. Ex selectie lid Bram Baalbergen had die dag goed ontbeten, want de eerste 2 schoten die hij loste wisten al snel door de korf te belanden. De rest van het team bleek ook scherp te zijn, want met mooie acties en goed verdedigend werk werd langzaam aan een voorsprong uitgebouwd. Fluks 3 ging met een voorsprong de rust in.
 
Na de rust, met verse krachten Harco Peschier en Maurits Van Westeropkonden we de voorsprong verder gaan uitbouwen. Van Westerop bleek erg goed in vorm en wist al snel de korf ook veel te vinden. Met een aantal mooie doorlopen en schoten konden de Noortukkers door met scoren. Toch bood Tempo goed weerstand en wisten zij met ervaren spel ook aardig mee te scoren. Met nog 6 minute op de klok besloot Baalbergen dat het tijd was om Andre Houwaard in te schakelen om te fungeren als rebound voor Peschier, die zijn schot aardig op peil had die die dag. Op het scorebord stond op dat moment 12-12. De Noordwijker bleek de juiste keuze gemaakt te hebben, want 2 vlijmscherpe passes van de goed spelende dames in dat vak waren al genoeg om onze voorzitter in stelling te brengen. De warme pot eindigde in 14-13. 
Doelpuntenmakers: Maurits van Westerop 4, Bram Baalbergen 3 Harco 2, Andre Houwaard 2, Marloes Varkevisser 2, Nienke 1
Fluks bedankt de invallers voor het meespelen!
 
Met 3 wedstrijden gespeeld staat Fluks 3 op de 1e plek in de poule met 6 punten. Korfbalvereniging TOP/SolarCompleet, Korfbalvereniging Tempo en Pernix staan daarachter met hun lagere teams op 2 punten met evenveel wedstrijden gespeeld. 12 mei beloofd een mooie middag in Alphen aan den Rijn te worden, want bij winst kan Fluks 3 het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Dat met nog 2 wedstrijden te spelen erna. De wedstrijd vangt aan om 12:30, waar bijna exact dezelfde opstelling staat als deze wedstrijd met enkele versterkingen.
 
Fluks A1 wist wederom te weinnen. Tegen Fiks A2 werd op het veld in Oegstgeest een overwinnen geboekt (11-15). Daan Steenvoorden blijkt zijn goede vorm van vorige week goed vast te hebben gehouden en was wederom topscoorder. 
Fluks B1 speelde gelijk tegen Fortuna korfbal B3. De eindstand was na een spannende en gelijkopgaande wedstrijd 4-4.
 
Beide ploegen staan met 3 wedstrijden te hebben gespeeld bovenaan in hun poules.

 
Toegevoegd door: Bram Baalbergen
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info