Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Verslag Pinksterkamp 2017
 
10 June 2017 8:30 uur
Vrijdag
10 uur, het vaste tijdstip waarop we al jaren vertrekken met de eerste groep leiding richting Harskamp om alvast op te bouwen voordat de drukte losbarst. Door het grote aantal leiding die al mee was stonden de tentjes voor de kids en de grote tent al snel op hun plek en konden de laatste voorbereidingen voor de (vernieuwde) spellen worden gedaan. Net nadat we de laatste hap van onze pizza op hadden, kwamen de eerste kids al binnen gedruppeld. Daan en Demi wonnen dit jaar deze prijs. De luchtbedden werden opgepompt, de slaapzakjes uitgerold en de zakken snoep werden verstopt in de tentjes voor de leiding. Demi had wel een leuke verassing mee: een pot snoep waar alleen de leiding uit mocht snoepen, wat erg werd gewaardeerd.
Na het welkomstpraatje, waarin Victor alles over het kamp even kort verteld, konden we eindelijk beginnen aan het 1e spel. In kleine groepjes werden een aantal opdrachten uitgevoerd en wat vragen beantwoord in een quiz. Na het openingsspel konden de lange broeken en dichte schoenen aan, aangezien het voor de jongere kinderen tijd was voor het eerste bosspel: veehandel. In dit spel moesten de kinderen zoveel mogelijk koeien proberen te verkopen. Als ze tijdens het rennen werden getikt, werden de koeien ziek en moesten ze de koe laten genezen bij de veearts. Nadat alle koeien verhandelt waren, was er nog even tijd voor een broodje knakworst in de grote tent en konden de eerste kinderen hun tentje opzoeken. Voor de B was het echter nog geen bedtijd. Zij hoorden vlak voordat ze weg gingen, dat de dropping een dag naar voren is geplaatst. In 2 groepen (B2 en B1) werden de kinderen gedropt met een aantal leiding bij radio Kootwijk. Vervolgens moesten ze via een aantal coördinaten (die ze kregen doormiddel van opdrachten) terug lopen naar de camping. Het was een hele leuke en donkere tocht over de Veluwe, met erg leuke momenten. Bij terugkomst was er voor de oudere kinderen en de leiding ook nog een broodje knakworst over, voor iedereen hun tentje opzocht.

Zaterdag
Zaterdagochtend was het na het ontbijt, dat al jaren wordt verzorgd door Ramses en een aantal kinderen corvee hebben, tijd voor het eerste veldspel: vlaggenroof. Dit jaar was het niet zomaar een normale vorm van vlaggenroof, maar speelden waterballonnen ook een grote rol, wat veel hilarische momenten opleverden. Tijdens de vlaggenroof hebben een aantal andere leiding de boodschappen voor de rest van de dagen gedaan: een lekker rustig moment, waar er even niet 43 kinderen om je heen rennen. Daarnaast zijn de blikken, die je krijgt als je in 1x 12 broden uit een schap haalt die net netjes zijn gelegd, ook goud waard.
Na de lunch was het tijd om richting Barneveld te gaan. De kinderen moesten daar op zoek naar alle leiding, die als vossen waren verkleed. Dit jaar een extra lastige opgave, gezien we dit jaar met 17 man leiding waren. Gelukkig waren ze wel allemaal opvallen gekleed. Zo lagen er 2 meiden te slapen bij de kerk, liepen er 2 jongens rond in een mooi gekleurd pak, huppelde minion Bob met een knuffelbeer door de stad, liepen Hans und Heidi rond, renden er 2 dames rondjes hard door de stad en stond Ramses als Deadpool pop voor de etalage van de Intertoys. Zelfs de leiding is dat pas na een tijdje opgevallen (geniaal). Als de kinderen een vos hadden gevonden, moesten ze een opdracht uitvoeren. Zo moest er bij de Indiaan een Indianendans worden gedaan, bij de straatvoetballers moest er een panna aan een onbekende worden gegeven, moest er voor de 2 zwervers wat eten worden gezocht en moesten de kinderen bij de strandgangers mensen op straat insmeren tegen de zon. Nadat alle kinderen de vossen hadden gevonden, was er nog even tijd om nog wat in de winkels te kopen en was het al weer tijd om terug te gaan naar de camping. Voor de leiding is dat ook een lekker moment om even met zijn allen op een terrasje te zitten en te genieten van de rust (en de heerlijke bitterballen, beter dan Bram ze maakt).
Na al het geren in het dorp was het tijd voor het avondeten: Chicken Tonight. Dit was een goede bodem voor het volgende spel: de Jongens tegen de Meiden. In dit spel strijden de Jongens tegen de Meiden in verschillende onderdelen. Zo moest een groepje op kratjes lopend zo snel mogelijk naar de overkant en werden er woorden gespeld waarbij de kinderen om de beurt een letter moesten zeggen. Door deze opdrachten werden er punten verdiend, die bij het eindspel konden worden ingezet om leiding te kopen voor de lastige vragen. De meiden gingen er uiteindelijk met de overwinning van door, door het goed beantwoorden van de vraag: welke kleur is de trap van een bungalow? De dag werd afgesloten met het Brandweerspel. Door het droge weer is de brandweer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In 3 groepen moesten de kinderen zoveel mogelijk water verzamelen. Zij konden dit water halen bij 5 verschillende kazernes. Als zij het water in een goede volgorde haalden bij de kazernes, kregen ze steeds meer water en konden ze zoveel mogelijk verzamelen. Bij terugkomst in de grote tent was het tijd voor een beker soep met een broodje en konden de jongste kinderen hun tandjes poetsen en naar bed. Voor de oudere kids stond er nog een spel op het programma. Er waren verschillende spellen bedacht, zoals het omschrijven van woorden/personen en het uitvoeren van verschillende opdrachten, zoals het verwisselen van zoveel mogelijk kledingstukken van 2 personen. Ook gaf dit spel veel hilarische momenten, tot vreugde van de aanwezige kinderen en leiding. Voor deze vreugde heeft de leiding zelfs nog een prijs gekregen, wat later in dit verslag zal worden verteld.

Zondag
Na het ontbijt op zondag gingen we weer naar het veld. Er werd daar lintjesrugby gespeeld. De kinderen moesten een touchdown proberen te maken aan de andere kant van het veld. Ze mochten hierbij alleen naar achteren gooien of de bal naar voren trappen. Als hun lintje, die in het broekje zat, werd gepakt moesten ze de bal inleveren bij de tegenstander. Bij dit spel is Cees ongelukkig ten val gekomen, waarna hij langs het ziekenhuis moest. Wij wensen Cees veel sterkte en beterschap toe.

In de middag gingen we naar het zwembad. Dit jaar konden we, door de grote hoeveelheid auto’s van de leiding, tot grote vreugde van de kinderen weer eens naar het grotere zwembad in Ede. 2 leuke en snelle glijbanen, een groot grasveld om in te zonnen, een buitenzwembadje, een groot zwembad binnen en sauna’s/stoombaden maken dit zwembad tot de ideale plek om een aantal uur met de kinderen door te brengen. Zelfs Mark (leiding die voor het eerst mee was), die niet van zwembaden houdt, vermaakte zich de gehele tijd in het zwembad door met de kinderen van de glijbanen te gaan. Nadat de kinderen langzaam aan moe begonnen te worden van al het zwemmen gingen we weer met de auto’s terug naar het kampterrein, waar de leiding meteen weer aan de slag kon om pannenkoeken te gaan bakken (wat voor de leiding trouwens zeker geen straf is). Met 8 pannetjes tegelijk vermaakt de leiding zich altijd prima tijdens het bakken en stroomde de pan met pannenkoeken snel vol. Waar sommige kinderen met de Chicken Tonight niet zo staan te springen om het te eten, lijkt het met de pannenkoeken juist andersom. Alle kinderen vinden het lekker en eten hun maagje vol, wat ook wel nodig is met het volle programma. Na het eten en de afwas was het tijd voor de Bonte Avond. Maar niet zomaar een Bonte Avond, maar de 2.0 versie. Een aantal leiding had verschillende scenario’s bedacht: Reclame beste kampspel, beste kampartikel promoten, Pokémon gevecht, NK Spinnen Wormerveer, kampleiding nadoen en promotie van het nieuwe toiletgebouw. Met 2 man leiding erbij mochten de kinderen 30 minuten oefenen, om het vervolgens in 2 minuten op te voeren. Dit leverde geniale en hele grappige stukjes op, waarbij elk groepje liet zien dat er veel talent in de kinderen zit. Levend Cluedo werd gepromoot als leukste kampspel, Robert werd heel goed nagedaan door Boaz en de kids gingen helemaal op in hun rol als Pokémon. Nadat iedereen was uitgelachen door de grappige stukjes, konden we beginnen aan het laatste spel van het kamp: het medicijnenspel. In groepjes kregen de kinderen medicijnen mee, die ze moesten brengen naar de juiste personen die op het veld liepen. Iemand die niet tegen praten kon, niet van vieze geurtjes hield, niet tegen licht kon, niet tegen nuchtere mensen (speelden Mark en Robert erg goed), niet tegen stilstaan kon en iemand die mannen haatte: voor alle personen was een goed medicijn beschikbaar. Als je alle patiënten had genezen, had je het spel gewonnen. Voor de meeste kinderen was het toen tijd om naar bed te gaan, na de drukke dag. Voor de meeste leiding en sommige oudere kinderen was het nog geen bed. Het werd een lange nacht met heel veel gelach vanuit de grote tent.

Maandag
Maandag was het helaas al weer tijd om naar huis te gaan. Er werd snel opgeruimd en ingepakt met de hulp van de kinderen. Voor we terug gingen rijden, moesten er nog wel een aantal dingen worden gedaan. Zo wordt de groepsfoto traditioneel vlak voor vertrek genomen en wordt de finale van de Heleen Troffee gespeeld, die dit jaar werd gewonnen door Amy Duindam. Ook werden de prijzen voor de kampverkiezing uitgereikt. Zo won bijvoorbeeld Amy Duindam de prijs voor de grootste sloddervos, Joella de prijs voor leukste nieuwkomer, Jochem de prijs voor de beste Rugbyspeler (meerdere leiding eenvoudig op de grond gelegd) en won de leiding de prijs voor de luidruchtigste groep. Na de verkiezing was het voor de vrachtwagen al tijd om terug te gaan om uit te laden, en werden de kinderen vervolgens opgehaald door hun ouders.

We kunnen als leiding terug kijken op een heel erg leuk en geslaagd kamp, met een hele gezellige groep jeugd, heel erg mooi weer (moet je voorstellen als we 2 dagen later waren gegaan..), leuke (nieuwe) activiteiten en vooral een hele gezellige sfeer. We kijken nu al weer uit naar volgend jaar en ook naar de komende activiteiten: Eindfeest, Beachkorfbal en Zomerkamp. Tot dan!


 
Toegevoegd door: Bram Baalbergen
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info