Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Pinksterkamp
 
13 May 2016 9:24 uur
In het weekend van 13 tot 16 mei was het weer tijd voor het jaarlijkse Pinksterkamp van Fluks. Voor het 8e jaar op rij vond dit plaats in Harskamp. In de ochtend vertrok de leiding om in alle rust de tenten op te zetten en alles klaar te zetten. Dit gebeurde in een snel tempo waardoor er ook nog even van het zonnetje genoten kon worden. Als avondeten werden er pizza’s en chinees gehaald, waarbij de chinees zo lang duurde dat de pizza’s onderhand al koud waren geworden.
Rond een uur of 8 kwamen de kinderen in groepjes het terrein op en kregen de ouders een bakkie koffie voordat ze afscheid namen van de kinderen. De ouders waren nog geen half uur weg voordat de eerste kinderen van de D al een eierbom in de tent van de leiding wisten te gooien. Bij de 2e poging was Frederick zo attent om de eierbom terug te geven aan de kinderen, met alle gevolgen van dien. Nadat de troep was opgeruimd en alle luchtbedden waren opgepompt gaf Victor een welkomstpraatje. Daarin werden onder andere de regels van de ‘Heleen trofee’ uitgelegd, een toernooi tijdens het hele kamp waarbij de kinderen elkaar kunnen uitdagen voor een potje tienen. Degene die aan het einde van het kamp boven aanstaan nemen het dan tegen elkaar op. Na de uitleg was het tijd voor het eerste spel: het 6-kamp. In teams konden de kinderen laten zien wie de beste is in een aantal categorieën. Zo moesten er torens worden gebouwd met bekers op het hoofd van een teamgenoot, werden de slimste kids bekogeld met een aantal lastige vragen (bijvoorbeeld: ‘Hoeveel jaar gaat Ramses al mee op kamp?’), moesten de kinderen in duo’s als kruiwagen racen tegen elkaar en werd er gekeken wie het snelst kan rennen na een aantal rondjes gedraaid te hebben. Daarnaast zijn we er achter gekomen dat sommige kinderen 14 spekjes in hun mond kunnen stoppen, dat zelfs de mannelijkste mannen vrouwelijk verkleed kunnen worden en zijn er 45 eieren kapot geslagen op het hoofd van een aantal personen om te kijken of ze gekookt waren. Nadat de punten waren geteld en de winnaars werden gefeliciteerd was er nog tijd over voor een bosspel. De kinderen moesten geblinddoekt een touw volgen die door het bos liep, die was besmeurd met vieze dingen. Tijdens het spel was er nog even oponthoud: 3 politie eenheden waren ingelicht dat er een bijeenkomst was in het bos met harde muziek. Na een gezellig praatje te hebben gemaakt met de agenten (één agent was een keer op ons beachkorfbal toernooi geweest) bleek er niets aan de hand en konden we het spel afmaken. Moe van de spellen kregen de kinderen na het spel nog een warme chocomelk met een brok speculaas. Daarna was het tijd om de tenten op te zoeken, aangezien er ’s ochtend vroeg al weer wat op de planning stond.

Zaterdagochtend was het voor het ontbijt tijd voor de ochtend gymnastiek. Onder leiding van Lot, Carina en Quirina in prachtige outfits konden de kinderen de spieren opwarmen. Na het ontbijt was het spel ‘Levend Kolonisten van Catan’ aan de beurt. In groepen moesten er grondstoffen verzameld worden. Met de grondstoffen konden huizen worden gebouwd en het groepje met de meeste huizen won. De kinderen deden fanatiek mee en er werd goed onderhandelt. Door een slimme tactiek van een groep is er wel een valsspeler naar voren gekomen, Jelle, die met het rood op zijn wangen eerlijk toe gaf dat hij een kaartje achter had gehouden. In de middag gingen we op weg naar Barneveld. Daar kregen de kinderen in groepen een aantal opdrachten die ze moesten uitvoeren. De macarena werd gedanst met vreemden, er zijn liefdesbrieven aan de leiding geschreven en de kinderen hebben Frozen liedjes gezongen in de speelgoedwinkel. Dit moest allemaal gebeuren zonder getikt te worden door de 2 leiding die door het dorp liep. De rest van de leiding keek toe vanaf het zonnige terras, een enkeling zelfs in slaap. Na het spel mochten de kinderen nog even door het dorp lopen, waarbij de gratis pizza bij de lokale pizzatent erg in trek was. Bij terugkomst op de camping was het al weer bijna tijd voor het avondeten. Twee meiden van de E maakten van dat moment even gebruik door een slagroomtaart in het gezicht van een teamgenoot te gooien. Op het menu stond rijst met Chicken Tonight, waarmee een goede bodem kon worden gelegd voor de dropping later op de avond. De team werden omstebeurt ergens in de omgeving gedropt met twee mensen van de leiding. De meeste groepen wisten al snel de goede weg te vinden naar de camping, alhoewel de C1 daar iets meer moeite mee had door eerst een paar km in de verkeerde richting te lopen. Met de B en de A werd nog een potje ‘glow in de dark voetbal’ gespeeld in het donker voor ze werden gedropt. De teams kwamen een voor een vermoeid de camping weer op. In de grote tent kregen ze zoals ieder jaar een broodje knakworst. Ook konden ze zichzelf nog even opwarmen aan de geïmproviseerde heater voordat gingen slapen in de koude tenten.

De volgende dag stond er in de ochtend geen spel om het programma, zodat de kinderen (en de leiding ook) konden uitrusten van de dropping. Alhoewel het zonnetje scheen die dag was het te koud om naar het meer van Zeumeren te gaan, waardoor we naar het zwembad zijn gegaan. De kinderen hebben zich prima vermaakt daar, met onder andere opstoppingen in de glijbaan en kijken wie er het langste in het koude badje kon blijven. Ook is het een jongen gelukt om indruk te maken op de lokale meiden uit de omgeving. Nadat de kinderen uitgezwommen waren was het voor de leiding tijd om aan de slag te gaan. In twee uur tijd werd er met 7 pannetjes en een slimme techniek een grote stapel pannenkoeken gebakken, die al snel weer verdween door de kinderen die extra veel honger hadden door het koudere weer. Nadat het eten was gezakt konden de kinderen weer aan de bak: er werd ‘levend bingo’ gespeeld. Er werden nummers omgeroepen waar een voorwerp bij hoorde die op het terrein was te vinden. Als de groepen het voorwerp hadden gevonden kon het nummers worden weggestreept op de bingo kaarten en kon er bingo worden gehaald. De voorwerpen liepen erg uiteen, van een suikerklontje tot een mes tot een haar van Frederick, die de kids maar al te graag bij elkaar verzamelden. Als laatste bosspel stond het welbekende ‘Douane spel’ op het programma, die dit jaar was verbeterd met een aantal nieuwe regels. In duo’s moesten de kinderen geld smokkelen van het ene punt naar het andere punt in bos zonder getikt de worden door de douane. Het geld kon verdubbeld worden doormiddel van muntjes die werden uitgedeeld in het bos. Na een uur spelen kwamen Joek en Marit als winnaar naar voren. Er werd vervolgens nog wat gedronken in de grote tent voor de kinderen de slaapzakken opzochten.

Maandagmorgen werden de kinderen weer vroeg wakker gemaakt voor het ontbijt. Na het ontbijt was het tijd om de tenten op te ruimen en spullen in te pakken. De jongere kinderen hebben daarna nog een spel gedaan, terwijl de oudere kinderen op het terrein bleven op de leiding te helpen met het afbouwen van de tenten. Er werd ‘Slagby’ gespeeld, slagbal dat gespeeld wordt met een rugby bal en waarin een aantal regels van rugby zijn verwerkt. Nadat alles wat opgeruimd was het tijd voor de finale van ‘Heleen trofee’. Roy, Robin, Wies, Romy, Geke, Amy en Jelmer was het gelukt om bovenaan te eindigen in hun poule. Zij namen het tegen elkaar op voor de beker. Uiteindelijk stonden Geke en Amy tegen elkaar in de finale, die door Amy werd gewonnen. Ook werden de ‘Kamp awards’ uitgedeeld. De volgende awards zijn verdeeld:
- Slechtste valsspeler: Jelle
- Grootste pechvogel: Demi
- Beste binnenkomer op het kamp: Romy
- Leukste broer en zussen: Neline, Aaron en Boaz
Vervolgens is er nog een groepsfoto gemaakt voordat de eerste ouders al weer het terrein op kwamen om de kinderen mee naar huis te nemen.

Er kan door de leiding terug gekeken worden op een top kamp! Ondanks de slechte voorspelling hebben we (behalve de kou) erg veel geluk met het weer gehad en amper regen gezien. Alle kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en zijn hopelijk met leuke verhalen thuis gekomen. We kijken nu al weer uit naar volgend jaar (en naar het zomerkamp natuurlijk)!


Meer foto's vind je in het fotoalbum!
 
Toegevoegd door: Victor Verloop
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info