Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks E1 Kampioen na kampioenswedstrijd
 
14 October 2014 19:43 uur


Fluks E1 speelde zaterdag 11 oktober een kampioenswedstrijd tegen Aurora E1. Beide teams zouden zich bij winst kampioen van poule E3Z mogen noemen. Eerder werd tegen Aurora E1 nog 4-4 gelijk gespeeld. We zijn vroeg(08.45u) op pad gegaan naar Haarlem. Na aankomst zijn we een lekker potje gaan lummelen om alvast te wennen aan het gooien en vangen. De laatste 5 minuten hebben we met z’n allen staan doelen op de korf, er werd al veel gescoord door iedereen. 

Nienke begon er als eerste naast terwijl Amy, Wies, Robin en Jelmer alvast de tegenstanders een handje gingen geven. Toen de wedstrijd begon hadden we het even moeilijk. De tegenstander begon heel erg fel en creëerde een paar kansen. Gelukkig voor ons gingen deze kansen er niet in en stond het na 10 minuten spelen nog 0-0.
Na een minuut rust mochten de kinderen weer verder met het spelen van de wedstrijd. Nienke was er bij ons in gekomen voor Robin en was direct een belangrijk aanspeelpunt voor de rest. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en er werden heel veel kansen gecreëerd door iedereen. Toen vlak voor dat de scheidsrechter wilde fluiten voor de rust gooide Amy de bal naar Nienke die voor ons de 0-1 scoorde!  0-1.

Rust
Tijdens de rust hebben we even besproken hoe we goed de doorloop moeten verdedigen van de tegenstander. Dit hebben we ook getraind op de training.

Robin was er weer in gekomen voor Amy. De tweede helft begon voor ons heel erg goed.  Wies onderschepte  knap de bal en gooide direct naar Jelmer die vrij stond bij de korf en scoorde heel erg snel de 0-2! Een paar minuten later… Robin stond vrij.. hij kreeg de bal… hij schoot… RAAK! 0-3.

De laatste 10 minuten kwam Amy in het veld voor vriendin Wies. Wij hebben op het einde van de wedstrijd heel erg vaak de bal. Er word heel goed overgegooid door alle kinderen en heel erg veel vrij gelopen. Topschutter Jelmer weet de korf nog twee keer te vinden en scoorde de 0-4 en 0-5 voor ons. Waar de doelpunten gescoord werden door Robin(1), Jelmer(3) en Nienke(1) waren het de vriendinnen Wies en Amy die uitblonken in het verdedigen van hun tegenstander en het onderscheppen van de bal. Een super teamprestatie E1!

 
Toegevoegd door: Koos Passchier
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info