Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
De historie van C.K.V. Fluks deel 22
 
17 January 2014 20:42 uur
Dat de website van Fluks zelfs bekeken wordt in Canada en de VS, wist u al. Maar ook in Nederland hebben we oud spelers/speelsters die Fluks via de site volgen.

Deze keer kreeg ik uit Alphen aan de Rijn enkele reacties en wel van Floor Lindhout. Floor heeft in z’n jonge jaren als adspirant en junior gespeeld bij Fluks. Misschien dat ouderen onder ons hem zich nog wel kunnen herinneren. Hij was materiaal commissaris op z’n 16e. Hij had deze taak overgenomen van Koos (de Knetsch) Passchier, die volgens mij het leger in moest. Ook heeft hij een aantal jaren, samen met Piet Bal, het wedstrijdsecretariaat gedaan.

Uit deze tijd kan ik zelf nog herinneren, dat ik wel eens bij hem aan de deur kwam (in de Egmonderstraat) om af te zeggen. (wij hadden toen nog geen telefoon, iets wat nu ondenkbaar is). Floor is in 1966 uit Noordwijk vertrokken om in Leiden te gaan wonen. Hij heeft toen een aantal jaren gekorfbald bij Velocitas. Later, na zijn verhuizing naar Alphen aan de Rijn, heeft hij gespeeld bij Tempo.

Tijdens zijn adspiranten tijd zat hij in een hecht team. Zij kwamen regelmatig bij elkaar op verjaardag feestjes. Van één van deze feestjes heeft hij een foto meegestuurd. Vooral de verjaardagen bij Loeki Crama waren fantastisch. Vader Crama was onderwijzer op de Witte School en vermaakte hen met de banjo (klein soort gitaar)Namen: vooraan: Carla Peen, Ferdinand Crama, Ronald Crama.
2e rij: Greetje van ’t wout, Floor Lindhout, Bram de Vente, Kees Passchier, ?? Westgeest (dochter van flessen Arie. Hij maakte muziek door op flessen, gevuld met water, te slaan. Is zelfs nog hiermee op televisie geweest)
3e rij: Loeki Crama, Ruud Schipper, Hilly Brinkhuis, Herman Brinkhuis, Piet v.d. Haak.
 
Toegevoegd door: Victor Verloop
 
 foto van Floor Lindhout
  
 1 January 1970 1:33 uur
 De vraagtekens achter mijn naam kunnen wel weg.
Ja er valt nog veel te vertellen over die groep.
Elke verjaardag vierden we bij elkaar.
  
 Toegevoegd door: C. Passchier
  
 Historie
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Hoy Tineke,
Na enig naspeuren ben ik de naam tegengekomen van de dochter van Flessen Arie. In het boek: NOORDWIJK IN DE JAREN 50 ,wordt zij Jenne genoemd.

Groetjes,

Floor Lindhout
  
 Toegevoegd door: Floor
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info