Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa ontsnapt, maar houdt lichte kater
 
21 September 2013 23:04 uur
Fluks Koele Costa kent een veelbelovende seizoensstart. Na 3 wedstrijden staan de Noordwijkers met slechts één verliespunt op de 2e plaats. Woensdag waren de blauw-witten oppermachtig tegen Velocitas (18-8), zaterdag ontsnapten ze knap tegen Achilles (13-13).

Dankzij de (historische) zege op Velocitas van afgelopen woensdag, betrad Fluks zaterdag met een gezonde dosis zelfvertrouwen het kunstgras voor het treffen met het Haagse Achilles. De Noordwijkers openden de score, maar moesten vervolgens vrijwel de gehele wedstrijd in de achtervolging. Met veel fysiek wapengekletter wisten de Haagse bezoekers uit te lopen naar een 5-7 voorsprong bij rust.

In het spannende tweede bedrijf werden de verschillende karakters van beide ploegen nog scherper zichtbaar. Achilles voerde de fysieke en verbale druk verder op, terwijl Fluks trachtte het hoofd koel te houden en met uitgekiend positiespel het verschil te maken. Nadat Fluks in de 26e minuut weer op gelijke hoogte kwam (10-10), maakten beide ploegen zich op voor een zenuwslopende apotheose. Achilles hield aanvankelijk het initiatief, totdat de thuisploeg in de 34e en 36e minuut alsnog de wedstrijd naar zich toe leek te trekken (12-12, 13-12). Achilles presteerde echter het schier onmogelijke en wist in de resterende 10 seconden alsnog een punt uit het vuur te slepen, zodat Fluks ondanks het knappe gelijkspel toch met een lichte kater het veld verliet.

Komende zaterdag strijdt Fluks om de eerste positie, uit tegen koploper Revival.

Fluks - Achilles 13-13 (5-7). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 3, Ronald van Haarlem 2, Christel Zwanenburg 2, Jordy Oosting 2, Thomas de Boer 2, Johan Imthorn 2
 
Toegevoegd door: Jordy Oosting
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info