Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Van de voorzitter ...
 
8 December 2012 14:03 uur

Er is afgelopen week veel gezegd en geschreven over hoe spelers, ouders en andere toeschouwers zich af en toe gedragen op en langs het sportveld. Aanleiding was het gewelddadige incident langs een voetbalveld in Almere. Ook tijdens onze bestuursvergadering afgelopen week hebben we binnen het bestuur hierbij stil gestaan. Is het langs het korfbalveld vergelijkbaar met voetbal. Uit mijn eigen ervaring constateer ik dat op het korfbalveld meer respect is voor elkaar en scheidsrechters dan bij onze collega sporters. Als ik hoor hoe, met name lagere seniorenteams, af en toe op elkaar reageren dan vraag ik me af hoe hun week is geweest. 

Dit mag echter geen reden om stil te zitten als korfbalbond of –vereniging. Ook op het korfbalveld komen incidenten voor. We zullen er alles aan moeten doen om dit te voorkomen. Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat meer dan negen op de tien ouders (91%) zich in meer of mindere mate ergeren aan het gedrag van andere ouders langs de sportvelden. We hebben het dan over het opjutten van kinderen, vloeken en schelden, het wijzen van de scheidsrechter op een verkeerde beslissing en het adviseren van de teamleiding. Het begint onschuldig met een paar opmerkingen en kan, zoals in Almere, leiden tot fysiek geweld.

Korfbal, en Fluks ook, staat voor toegankelijk, sociaal en familiesport. Een sport waar sportiviteit en respect samen gaan. Onwenselijk gedrag op en rondom het sportveld moeten we bespreekbaar maken. Aan dit ongewenst gedrag zullen we met z’n alleen iets aan moeten doen en elkaar hierop aanspreken. Niet alleen in het veld bij de spelers en trainers maar ook langs het veld bij ouders en andere toeschouwer. Meeleven en aanmoedigen graag maar laat dit niet overgaan in vervelend commentaar op scheidsrechter of spelers. Het is opvallend dat spelers fouten mogen maken maar als de scheidsrechter dit doet dan is de zaal soms te klein. Bij een groot aantal wedstrijden zal dit weekend een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan de overleden grensrechter en een verklaring worden voorgelezen. Wat mij betreft ook een goed moment om ons te bezinnen. Respect!

 
Toegevoegd door: Paul Witteman
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info