Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Geschiedenis Fluks deel 12
 
21 November 2012 13:18 uur
In de archiefkast van Fluks ligt een hele stapel oude foto’s van evenementen en wedstrijden. Ik denk dat de oudste foto’s zo’n 60, 65 jaar oud zijn. Dit zijn (vaak)kleine zwart-wit foto’s, waarop de mensen moeilijk te herkennen zijn. Toch wil ik proberen deze foto’s , via scannen, op de site te zetten, zodat de wat oudere (oud-)leden misschien zichzelf of andere spelers kunnen herkennen.
Ik zou het fijn vinden als ze dan de namen aan mij willen doorgeven, zodat de foto’s, met namen opgeslagen kunnen worden in het computer archief. Altijd leuk voor evt. kinderen, klein- of achterkleinkinderen.

Ik laat natuurlijk niet alleen de oudere foto’s zien, ik wil de komende jaren, proberen zoveel mogelijk foto’s op de site te plaatsen, afgewisseld met de geschreven stukjes over de geschiedenis van Fluks. Mochten er mensen zijn, die denken:” he, ik heb ook nog foto’s in een kast liggen”, dan kunnen ze die altijd aan mij geven. Na het scannen krijg je ze van me terug. Wel graag leveren in een envelop met naam en adres, zodat ze weer bij de juiste eigenaar terug komen.Foto 1: Deze is gemaakt op een toernooi, ik dacht in Maassluis. Mocht iemand weten wanneer en waar deze gemaakt is, graag doorgeven.
Van links naar rechts staand: Karin vd Wiel?, ………….? Nieuwenhuizen, Suzanne Dekker, Soeja Kim Hoogendam, Jozias v.d. Velde.
Zittend van links naar rechts: Thijmen van Schie, Quirina van Huis, Jaap Hoek, Arno v. Haarlem,Johan v. Hameren, Linda Scheerstra, Rene Spaanderman.Foto 2 is uit 1983, genomen op het korfbalveld aan de Duinwetering en dus 29 jaar oud.
Vooraan zittend in het gras: Kees Zwanenburg, Jan Selier, Frank Dijkstra, Koos Passchier, Peter v.d. Berg, Kees Passchier,….???, Sandra Passchier, Nel Hordijk??, en Thilly Vink.
Zittend op de grote kist, waarin alle palen en manden bewaard werden: Hans Hegeman, dan een mij onbekende man met z’n kinderen, Gerard van Schie met z’n zoon Jochem, Bernadette van Schie, Diny Duindam, Nel Dieben-Imthorn, (Lange)Koos Passchier, Jan Passchier, Arijanne v.d. Berg-Gort, Betty Passchier-Frans, Tineke Verloop-Korbee (Oscar is nog net niet geboren),,…????, ……??, tante Akke of wel oma Passchier, en oma Imthorn.
Staand op het gras, met z’n rug naar de fotograaf: Victor Verloop. Zittend:………. Duindam, Jan Piet Koppenaal en Coby Schreurs.
Foto 3: zoals jullie kunnen zien is deze foto genomen op de dag van de amaryllis-actie. De auto is van Klaas Hordijk met een aanhangwagen erachter, met daaraan vast een korfbalpaal gemonteerd. De volgende mensen zijn voor mij op deze foto te herkennen : leunend tegen de auto: Jan Piet Koppenaal,verder Wolter Hegeman, Jan Hoek Huibert Kooyman, Jos van Duin, Marleen v.d. Broek,…???van Ammers, …??? Van Rooyen, Manfred van Zuylen, Inez Vink. Jeannet Duyndam, Cora Duyndam, Peter v.d. Graaf, Koos Passchier.


Foto 4 is genomen op een spelletjes dag. Er is op te zien dat Diny Duindam goed overweg kan met een kruiwagen. Misschien zijn er nog mensen die kunnen vertellen ter ere van wat deze dag gehouden werd?

Reacties op deze foto’s kunnen jullie kwijt onder dit epistel, of je kan me een mail sturen via de webmaster.

Tineke Verloop-Korbee
 
Toegevoegd door: Tineke Verloop-Korbee
 
 Goed
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Ik als nostalgicus vind dit uiteraard briljant!
  
 Toegevoegd door: Ramses
  
 op de kist
  
 1 January 1970 1:33 uur
 volgens mij is de \"onbekende\" man op de kist Jan van Drongelen met Ronald, Johanna en Brechtje.
  
 Toegevoegd door: Francisca
  
 van duin
  
 1 January 1970 1:33 uur
 de bovenste foto heb ik gemaakt en als het goed is ligt er nog een hele plastike ba waar de foto\\\'s zijn gebruit bij het laatste jubieum hij is gemaakt op het wion toernooi in rotterdam hier staan op rianne nieuwenhuizen,suzanne dekker
soeja kim jozias v d velde quirina van huis jaap hoek johan van hameren timen ,
  
 Toegevoegd door: corrie pronk
  
 wauw
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Echt gaaf om deze foto\'s te zien,leuk om iedereen weer op de foto\'s te zien. Smaakt naar meer. Groeten vanuit een koud Winschoten van Jan Pieter Koppenaal
  
 Toegevoegd door: Jan Pieter Koppenaal
  
 foto's uit de oude doos
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Geweldig Tineke.
Ik kijk al uit naar meer.
  
 Toegevoegd door: Francisca
  
 foto amaryllusactie
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Wolter Hegeman moet zijn Wim Hegeman.
  
 Toegevoegd door: Tineke Verloop-Korbee
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info