Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Succesvolle campagne 'BOB in de sportkantine' in de Leidse regio en Duin- en Bollenstreek
 
14 October 2012 11:52 uur
De campagne "Bob in de sportkantine" die van maart tot en met mei 2012 in de Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek heeft gelopen, is een groot succes. Onderzoek van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Zuid-Holland laat zien dat het percentage automobilisten dat na bezoek van de sportkantine nuchter naar huis rijdt met bijna 9 procent is gestegen tot 83,3% na de campagneperiode. Het percentage automobilisten dat de alcohollimiet van 0,5 promille heeft overschreden is meer dan gehalveerd tot 3,2%.

Deze resultaten laten zien dat door het voeren van een intensieve campagne op de sportclubs het mogelijk is een verandering te realiseren in het gedrag van bezoekers van de sportkantine waardoor het verkeer veiliger wordt. De betrokken overheden én de georganiseerde sport willen doorgaan met de samenwerking en 'Bob in de sportkantine'.

De Leidse regio samen met de Duin- en Bollenstreek was één van de vijf landelijke pilotregio's voor deze campagne. Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) regisseerde de uitvoering van deze bijzondere Bob-campagne, in samenwerking met partners zoals de lokale gemeenten, de regio Holland-Rijnland en de politie Hollands Midden. Bezoekers van voetbal-, hockey-, tennis- en korfbalclubs in het pilotgebied werden aangespoord om alcoholvrij naar huis te rijden ("100% Bob, 0% op") en met elkaar af te spreken wie als Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt.

Een flinke meerderheid van de sportclubs en bezoekers heeft (zeer) positief gereageerd op de Bob-campagne. Bijna alle sportclubs in de pilotregio hebben met de Bob-campagne meegedaan en willen ook volgend jaar weer meedoen. Tijdens de campagneperiode heeft de politie in het pilotgebied meerdere alcoholcontroles uitgevoerd in de nabijheid van de sportkantines. Van de bijna tweeduizend gecontroleerde automobilisten waren 19 personen in overtreding waarvan bij vier personen hun rijbewijs is ingevorderd.

Gedeputeerde Ingrid de Bondt verrichtte op 3 maart de aftrap van de campagne bij vvNoordwijk en is positief over de resultaten: "Gezien de positieve resultaten van deze Bob-campagne en ook de positieve reacties en ervaringen met de sportclubs wordt er, in samenwerking met de partners, aan gewerkt om deze campagne in de komende jaren voort te zetten in de gehele provincie Zuid-Holland."

ROV-ZH
Het ROV-ZH is het bureau voor advisering en ondersteuning op het gebied van verkeersveiligheid en voor beheer en uitvoering van projecten en programma's op dit vlak in Zuid-Holland. Het ROV-ZH werkt in opdracht van de stadsregio Rotterdam, het Stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland.
 
Toegevoegd door: Victor Verloop
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info