Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Opleidingen
 
22 August 2012 22:32 uur
Onderstaande bericht is via e-mail verspreid onder de leden cq ouders van leden. Heeft u de mail niet gehad, dan is er waarschijnlijk geen of een onjuist mailadres bekend bij het secretariaat. In dat geval verzoeken we u dit per mail te melden. Ook wijzigingen (verhuizigen of andere telefoonnummers kunt u doorgeven).


Dit kan ons allemaal overkomen
 
We maken het allemaal regelmatig mee, ongelukjes, klein en groot. Gelukkig valt het vaak mee en is het leed snel verholpen. Helaas lezen we ook wel dat sporters tijdens het sporten een hartstilstand krijgen. Zaken die we allemaal ver van ons willen houden, maar toch op onze weg kunnen komen. Het bestuur van Fluks heeft een AED aangeschaft die op korte termijn geleverd zal worden. Hopelijk zullen we het apparaat nooit nodig hebben, maar als... dan moeten we wel weten hoe we moeten handelen.
 
Bij de levering van de AED hoort een gebruikers opleiding. U, lid van Fluks of ouder van een lid en daarmee vaak een regelmatige bezoeker van ons sportpark, kunt zich ook aanmelden voor één van de volgende opleidingen die aangeboden worden door het Vrijwilligers Steunpunt Noordwijk (VSN). Bij voldoende deelnemers worden de opleidingen op onze locatie verzorgd.
 
BHV en EHBO
Gedurende 1 dag of 3 avonden wordt een basiscursus BHV aangeboden. De cursus omvat basis EHBO, maar ook hoe om te gaan met verstikking, het in een stabiele zijligging leggen en een stukje reanimatie ook met de AED. Daarnaast worden er brandblustechnieken en ontruimingsmethodes besproken.
 
Om de EHBO en BHV geldig te laten blijven, dient ieder jaar een herhaling te volgen. Het VSN zal deze herhalingscursussen zoveel mogelijk aanbieden in de komende jaren.
 
AED Workshop
De workshop AED zal het oefenen met een AED inhouden, maar ook hoe om te gaan met verstikking, het in een stabiele zijligging leggen en een stukje reanimatie. Iedereen krijgt de mogelijkheid te oefenen op een pop. De workshop is bij minimaal 10 deelnemers bij Fluks.
 
Heeft u interesse in één van bovenstaande opleidingen? Reageer dan op deze e-mail. De beide opleidingen zijn gratis.
 
Met vriendelijke groet,
 
Anneke Bader
Secretaris CKV Fluks
 
Toegevoegd door: Victor Verloop
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info