Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Derde plaats in zicht voor Fluks Koele Costa
 
12 May 2012 20:50 uur
Fluks Koele Costa heeft zaterdag de uitwedstrijd in en tegen Woudenberg met 6-9 gewonnen. De Noordwijkers liggen daardoor op koers om na de verdienstelijke derde plaats in de zaalcompetitie het veldseizoen met eenzelfde prestatie af te sluiten.
Op sportpark De Grift waren de hoogtepunten in 70 minuten korfbal uiterst schaars. Gehinderd door de stevige wind en vooral door eigen onmacht bakten beide ploegen er weinig van. Na een kwartier stond het pas 1-0, door een Woudenbergse strafworp. Ook de tweede goal van de thuisploeg kwam op die wijze tot stand, waarna Erik Caspers met een toverbal onder de korf de eerste Noordwijkse treffer liet aantekenen. Een fraai uitgevoerde combinatie uit de oude doos leverde de 2-2 van Marlou Passchier op, tien minuten voor rust. Ook Woudenbergs derde doelpunt werd gemaakt vanaf het strafworpstreepje, waarna René Spaanderman en Jordy Oosting ervoor zorgden dat Fluks met een kleine voorsprong de rust inging: 3-4.
In de tweede helft bleef Fluks voortdurend aan de goede kant van de score. Doelpunten van Oosting, Spaanderman (zijn afstandstreffer spotte weer eens met alle wetten der fysica), Dafne Adarkwah, Thomas de Boer en Annemarie van Drongelen trokken de overwinning over de streep.
Eerder op de dag verzekerde Fluks 2 zich van lijfsbehoud, al is die status na de eclatante 23-9 zege op Tweemaal Zes nog niet officieel. In Maartensdijk kenden de Noordwijkse reserves een overdonderende start: na 17 minuten stond er 1-10 op het scorebord. Christel Zwanenburg was met zes goals het beste op schot.
Zaterdag staat voor Fluks Koele Costa de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg is dan DES uit Delft. Aanvang 15.30 uur. Daarvoor speelt het tweede team tegen de kampioen in haar poule, SDO uit Kamerik (14.00 uur).
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info