Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks boekt moeizame overwinning op Viking
 
8 April 2012 12:55 uur
NOORDWIJK - Dankzij de stroeve maar zeer belangrijke thuisoverwinning op Viking, verstevigt Fluks Koele Costa haar derde positie en kan zij de pijlen blijven richten op de bovenste regionen van de 2e klasse E.

In een eerder treffen moesten de Noordwijkers nog hun meerdere erkennen in de ploeg uit Wijk bij Duurstede (15-10). Op eigen grondgebied domineerden de blauw-witten het spel, maar zij verzuimden om dit ook in de stand tot uitdrukking te brengen. In de 30e minuut werd voor het eerst een gat van 3 punten geslagen (6-3) en leek Fluks zich te ontworstelen aan de geestdriftige opponent. De krappe marge bleef tot rust gehandhaafd (8-5).

Na rust stortte de doelpuntenproductie van de Noordwijkers volledig in, maar ook Viking kampte met dit probleem. Tot halverwege de tweede helft lieten beide ploegen dan ook slechts één score noteren (9-6).
Met meer fysiek vertoon dan korfballend vernuft wisten de bezoekers vervolgens echter toch weer de aansluiting te vinden (10-10) en beleefde Fluks nog een aantal angstige minuten. Jordy Oosting sloeg in de 31e minuut alsnog een gaatje (11-10), wat de Noordwijkers net genoeg ruimte gaf om aan de juiste kant van de score te blijven.

Fluks Koele Costa bezoekt volgende week het Leiderdorpse Velocitas, dat met DES de eerste positie deelt. De wedstrijd start om 15.30.

Fluks - Viking 11-10 (8-5). Doelpunten Fluks: Erik Caspers 3, Arno van Haarlem 2, Jordy Oosting 2, Suzanne Zwanenburg 2, Thomas de Boer, Christel Zwanenburg.
 
Toegevoegd door: René Spaanderman
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info