Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks pakt naast zege ook knappe derde plek
 
11 March 2012 17:59 uur
NOORDWIJK - Fluks Koele Costa is er zaterdag in geslaagd de laatste zaalcompetitiewedstrijd om te zetten in een 14-13 zege tegen Weidevogels. Zo werd een moeizaam gestarte zaalcompetitie in stijl afgesloten, met enkele fraaie records. Zo waren de Noordwijkers dit jaar de minst gepasseerde ploeg, een knap staaltje verdedigend werk. Daarnaast was de uiteindelijke derde plek waarop de ploeg eindigde in deze tweede klasse de beste prestatie van Fluks’ vlaggenschip ooit.

Fluks begon sterk aan het duel met de bezoekers uit Bleiswijk. De voorsprong van 3-0 was snel bereikt, maar hierna stokte de score aan Noordwijkse zijde. Weidevogels kon langzaam terug komen en met rust was de score dan ook in evenwicht (6-6).
In het tweede bedrijf lieten beide ploegen merken slechts genoegen te nemen met de twee punten. Een spannende dertig minuten volgden, waarin Fluks nog drie keer wisselde. Dafne Adarkwah, Jan Passchier en Jordy Oosting mochten laten zien dat Fluks ook in de breedte over genoeg kwaliteit beschikt om hoog mee te doen in de tweede klasse. De invallers zorgden nog voor de nodige goals, waarna aanvoerder Erik Caspers het slotakkoord mocht verzorgen met de 14e Noordwijkse goal. Dat de bezoekers vervolgens nog dichtbij kwamen maakte dat het laatste fluitsignaal als muziek in de oren klonk. Met slechts 179 tegengoals, een fraaie derde plaats en veel nieuwe en jonge spelers in het eerste team heeft Fluks laten zien waarom het thuis hoort in de tweede klasse. Op het veld de mogelijkheid dit opnieuw te bewijzen.

Dat uiteindelijk ook het tweede team zich ondanks een nederlaag handhaafde, enkele jeugdteams ‘s middags het kampioenschap binnenhaalden en er nog een clubfeest op het programma stond, maakten het tot een mooie laatste zaterdag in deze zaalcompetitie.

Fluks 1 – Weidevogels 1: 14-13 (6-6). Doelpuntenmakers Fluks Koele Costa: Erik Caspers 4; Suzanne Zwanenburg 3; Arno van Haarlem, Jordy Oosting 2; René Spaanderman, Rosalie de Boer, Jan Passchier 1.
 
Toegevoegd door: Jordy Oosting
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info