Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa kan De Vinken niet de baas
 
19 February 2012 11:16 uur

Fluks Koele Costa heeft zich weliswaar in de afgelopen weken al veilig gespeeld, maar dat betekende niet dat er voor de Noordwijkers afgelopen zaterdag niets meer op het spel stond. Bij winst op De Vinken had het huidige vlaggenschip geschiedenis kunnen schrijven door als eerste Fluks team in de top 3 van de 2e klasse te eindigen. Helaas bleek De Vinken een onhaalbare horde voor het Noordwijkse collectief (16-14).

Uit tegen De Vinken startten de Noordwijkers - deze week spelend in de zwart-paarse reservetenues - geconcentreerd en gedreven. Fluks opende de score, waarna de stand lange tijd heen en weer golfde en de onderlinge marge nooit verder opliep dan 2 scores. Fluks had verdedigend prima grip op de geestdriftige Vinkeveners, maar moest door veelal onnodige persoonlijke fouten toch 7 tegentreffers incasseren. Bij rust was de stand 7-8, een goede uitgangspositie om het duel winnend af te sluiten.

In het tweede bedrijf lag het initiatief echter lange tijd volledig bij de thuisploeg. Fluks nam onvoldoende rust om aanvallen degelijk op te bouwen en als dat wel gebeurde, faalden de Noordwijkers jammerlijk in de afronding. Zo kon het gebeuren dat De Vinken uitliep naar een schier onoverbrugbare 13-8. Pas in de 17e minuut - maar liefst 24 minuten na de voorgaande score - trof Fluks weer doel. Bij 16-10 in de 23e minuut startte dan toch een Noordwijks tegenoffensief. De zeven overgebleven speelminuten bleken echter onvoldoende om toch nog een punt naar Noordwijk mee te nemen (16-14).


De Vinken - Fluks 16-14 (7-8). Doelpunten Fluks
Arno van Haarlem 6, Suzanne Zwanenburg 3, Thomas de Boer 2, Christel Zwanenburg 2, Erik Caspers

 
Toegevoegd door: René Spaanderman
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info