Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa blijft tweedeklasser
 
12 February 2012 1:35 uur
Fluks Koele Costa heeft zich zaterdagavond verzekerd van een langer verblijf in de tweede klasse. Daarvoor was een puntje toereikend in de clash met koploper Pernix (14-14), waarmee de titelrace in de poule van Fluks een ongemeen spannende climax krijgt.
Voor de goedgevulde tribune van sporthal De Overkant kwam de thuisploeg overdonderend uit de startblokken en liep via doelpunten van Christel Zwanenburg, Arno van Haarlem, Thomas de Boer en René Spaanderman uit naar 4-0. De equipe van trainer Martin Ouwerkerk demonstreerde in die fase het overtuigende korfbal waarmee in de eerste weken van 2012 een fraaie zegereeks werd opgebouwd: geduldig, met de juiste mensen op de juiste plaatsen en overtuigend in de afronding. De uitgangpositie van Fluks was er ook naar. De successen van de laatste weken hadden de ploeg al nagenoeg in veilige haven gebracht, zodat er in de krachtmeting met Pernix vrij zorgeloos en zonder druk kon worden gespeeld.
Voor de tegenstander waren de belangen zichtbaar groot en Fluks maakte gaandeweg de eerste helft de fout mee te gaan in de onrustige, opportunistische speelwijze die Pernix hanteerde. Vanaf 8-4 werd het 8-6 (rust), waarna de lijstaanvoerder zelfs doorstootte naar 8-9. Twee keer was het verschil twee doelpunten in Leids voordeel (9-11 en 11-13), waarna goals van Van Haarlem, invalster Dafne Adarkwah en Suzanne Zwanenburg Fluks zowaar weer aan de goede kant van de score brachten. Vanuit die uitgangspositie hadden de blauw-witten de zege over de streep moeten trekken, maar het mocht niet zo zijn. De Leidse gelijkmaker zorgde goedbeschouwd voor een onbevredigend einde aan een extreem spannend uur korfbal: Fluks had de kans laten liggen om na zeges op de hoger geklasseerde teams Weidevogels en Fiks ook de koploper pootje te lichten, terwijl Pernix puntverlies leed in de strijd op het kampioenschap. Twee wedstrijden voor het einde van de competitie hebben de Leidenaars nu even veel punten als Fiks, zodat de kans bestaat dat een beslissingsduel nodig is om de titel te vergeven.
Voor Fluks staat komende zaterdag de uitwedstrijd tegen De Vinken op het programma. Het duel in Vinkeveen begint om 15.50 uur. Drie weken later wordt het zaalseizoen voor eigen publiek afgesloten tegen Weidevogels.
Fluks - Pernix 14-14 (8-6). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 4, Christel Zwanenburg 3, Suzanne Zwanenburg, Thomas de Boer 2, René Spaanderman, Dafne Adarkwah.
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info