Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa marcheert onstuitbaar verder
 
29 January 2012 2:50 uur

De indrukwekkende opmars van Fluks Koele Costa in de tweede klasse H duurt maar voort. De Noordwijkers boekten zaterdagavond in eigen huis hun vierde overwinning op rij (17-10 tegen Thor) en nestelden zich daarmee op de vierde plaats van de ranglijst. In de laatste vier wedstrijden van de zaalcompetitie moet het nu wel heel raar lopen wil Fluks toch nog in de problemen raken. Het verschil met de twee degradatieplaatsen is vijf punten.
Zeker in de eerste helft tegen het kwaliteitsarme Thor liet Fluks zien waar de uitstekende reeks resultaten op stoelt. De ploeg van scheidend trainer Martin Ouwerkerk beschikt over twee behoorlijk uitgebalanceerde vakken. Daarin kunnen de specifieke kwaliteiten van de verschillende spelers optimaal worden benut en kan gemakkelijk van functie worden gewisseld, mocht de vorm van de dag of de kracht van de tegenstander daar om vragen.
Met zichtbaar zelfvertrouwen en volop variërend bouwde Fluks zaterdag soepel aan een ruime voorsprong. Via 4-0 en 6-2 gaf het scorebord 12-5 aan bij rust. Het tegen degradatie knokkende Thor probeerde via een wissel en peptalk in de pauze toch nog aan te haken, wat aanvankelijk leek te lukken (12-7). Bij die stand tekende Rosalie de Boer voor een belangrijke Noordwijkse treffer, die de thuisploeg over een dipje heen hielp en de laatste hoop bij de opponent deed vervliegen. Fluks stootte door naar 16-7, waarna Ouwerkerk de gelegenheid benutte om nog wat reserves aan het grote werk te laten ruiken.
Degradatie is nu nog slechts een theoretische mogelijkheid. Het is inmiddels zelfs reëler om naar boven te kijken, waar lijstaanvoerder Pernix vier punten meer heeft dan Fluks. De Leidenaars komen over twee weken naar Noordwijk. Eerst wacht voor Fluks de uitwedstrijd tegen Dijkvogels, aanstaande zaterdag in Maasdijk. Dat duel begint om 18.15 uur.
Fluks - Thor 17-10 (12-5). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 6, Suzanne Zwanenburg 5, Thomas de Boer 2, René Spaanderman, Christel Zwanenburg, Rosalie de Boer, Erik Caspers.

 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 -
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Goed! Tijd om naar boven te kijken ipv naar beneden
  
 Toegevoegd door: Jordy
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info