Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks B1 overklast koploper
 
15 January 2012 22:25 uur
Na de zeperd van vorige week kreeg Fluks B1 afgelopen zaterdag een kans op eerherstel tegen KZ/Danaïden. Op voorhand geen gemakkelijke opgave, want deze opponent staat immers bovenaan en het vorige duel tegen hen werd thuis verloren. Het vooraf gegeven advies om niet van de wijs te raken door een felle start van KZ/Danaïden werd goed opgevolgd; Fluks B1 bleef overeind en durfde zelfs zelf het initiatief te nemen. Al snel werd duidelijk dat de vorm van de dag (een ongrijpbaar, doch voor deze ploeg vaak bepalend fenomeen) erg goed was, met als resultaat een sterk spelende B1, zelfverzekerd en uit op een stunt. Thomas en Vincent buitten hun lengtevoordeel goed uit en maakten zo vaak een snel einde aan de Leidse aanvallen. De eigen aanvallen waren daarentegen veel verzorgder; de goede posities werden ingenomen en er werd op de juiste momenten acties gemaakt. Een voorsprong kon niet uitblijven, en vanaf de 0-1 is die ook altijd behouden. 
Geen moment liet KZ/Danaïden zien dat zij koploper in de klasse is; of beter, geen moment liet Fluks B1 dat toe. Op alle fronten blijven zij hun tegenstanders de baas. En dat de gehele wedstrijd. Naast het feit dat enkele spelers gewoon met scherp schoten, liet de B1 ook erg veel tactische slimheid zien, resulterend in onder meer twee goals uit afgesproken acties (ollie en danaïdenbal (grappig) en een fraaie diepe bal door Anne en afgerond door Thomas.
Met dit fijne spel overklasten de Fluksers koploper KZ/Danaïden, zodat zij met een 3-8 overwinning huiswaarts keerden. Zo blijkt dat de vooraf uitgesproken doelsteling van dit seizoen, "het linkerrijtje," helemaal niet misplaatst is. Op goede dagen kan Fluks B1 van elke tegenstander in deze klasse winnen; helaas is het tegenovergestelde ook waar... Dat neemt niet weg dat afgelopen zaterdag de coach, maar ook de ouders op de tribune, en uiteraard de spelers zelf een leuke middag hebben gehad!
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info