Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks vloert weer een titelkandidaat
 
14 January 2012 23:23 uur
Fluks Koele Costa heeft zaterdagavond ook zijn tweede wedstrijd van 2012 in winst omgezet. Nadat het hoog aangeslagen Weidevogels vorige week al geen schijn van kans kreeg tegen het solide Noordwijkse spel, was het dit keer de zelfbenoemde kampioenskandidaat Fiks die in het stof beet: 14-12.
Vooral op basis van de eerste helft was de zege van Fluks niet anders dan verdiend te noemen. In die fase speelde de ploeg van trainer Martin Ouwerkerk op zijn best: geduldig aanvallend, uitstekend gebruik makend van het fysieke surplus ten opzichte van de tegenstander uit Oegstgeest en met overtuiging in de doelpogingen. Fiks stond bij 0-1 voor de eerste en enige keer aan de goede kant van de score. Daarna bepaalde Fluks het spelbeeld. Tekenend voor het gevarieerde en uitgebalanceerde aanvalsspel was ook dat de eerste zes doelpunten allemaal van verschillende spelers kwamen.
Fiks, dat twee maanden terug in de competitieouverture nipt van Fluks had gewonnen (12-11) en het dit keer moest stellen zonder twee vaste waarden, wist tot 7-6 in het kielzog van de thuisploeg te blijven. In de slotminuten van de eerste helft sloeg Fluks een gaatje dat achteraf bezien doorslaggevend was: 10-6.
Na de pauze slaagde Fluks er niet in het hoge niveau uit de eerste dertig minuten te evenaren, maar de ploeg toonde wel de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen die nodig waren om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Verdedigend had het team van Ouwerkerk eigenlijk alleen iets te duchten van de vrije ballen waarmee de scheidsrechter Fiks nogal ruim bedeelde. Zelf speelden de blauw-witten aanvallend ook niet veel meer klaar, waardoor het nog heel lang spannend bleef voor het publiek op de goed gevulde tribune in sporthal De Overkant.
Komende zaterdag reist Fluks naar Bodegraven, waar het plaatselijke Vriendenschaar de tegenstander is. Met die opponent hebben de Noordwijkers nog een appeltje te schillen, want eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd ternauwernood verloren (17-18).
Fluks – Fiks 14-12 (10-6). Doelpunten Fluks: Suzanne Zwanenburg 4, Thomas de Boer 3, Christel Zwanenburg 2, Erik Caspers 2, Esther van Abswoude, Manon Oosting, Arno van Haarlem.
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 derby
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Wat een mooi sportief vermaak, let wel van beide kanten. Doch de punten blijven op het Flukse (ipv Noordwijkse ) en terecht.
  
 Toegevoegd door: Karel Meeuwenberg
  
 Spannend
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Ik vond het een hele leuke, maar vooral spannende wedstrijd! Gefeliciteerd met de winst! Ga vooral zo door in 2012!!!
  
 Toegevoegd door: Laura
  
 -
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Goed bezig zeg! doortrekken die lijn..
  
 Toegevoegd door: Liseth en Jordy
  
 Fiks
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Mooi verslag ook op de Fiks-site!
  
 Toegevoegd door: Maarten
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info