Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa wint knap bij Weidevogels
 
8 January 2012 15:34 uur
Fluks Koele Costa is het nieuwe jaar goed begonnen met een knappe overwinning op titelkandidaat Weidevogels in Bleiswijk. Een belangrijke stap richting lijfsbehoud in de 2e klasse H en de bevestiging dat de Noordwijkers voor geen enkele opponent onder doen. Met slechts 94 tegendoelpunten mag Fluks bovendien worden aangemerkt als sterkst verdedigende ploeg in de competitie.
In de eerste paar minuten golfde de score heen en weer tot 2-2 in de 3e minuut. Daarna brak een lange doelpuntloze periode aan. De ijzersterke verdedigende rebound van Fluks zorgde dat Weidevogels’ aanvallen vaak maar tot een enkel schot beperkt bleven en de Noordwijkse aanval continu van aanvoer werd voorzien. In de 15de en 16de minuut betaalde zich dit uiteindelijk uit, toen Suzanne Zwanenburg tweemaal doel trof (2-4). Fluks pakte direct door en overdonderde de Bleiswijkse gastheren met nog eens 3 goals binnen 3 minuten (2-7). Bij 4-8 werd gerust.
Weidevogels trachtte in het tweede bedrijf met een extra hoog speeltempo en een flinke dosis fysiek spel het tij te keren, maar had onvoldoende schotkracht om het Fluks nog echt moeilijk te maken. De Noordwijkers hielden met succes vast aan hun eigen spel vol rust en overzicht en handhaafden te allen tijd een veilige marge. Bij 8-12 klonk het eindsignaal en kon Fluks tevreden het veld verlaten.
Volgende week treedt Fluks om 19.00 thuis aan tegen Fiks, dat ook - samen met Pernix - nog altijd aanspraak maakt op de titel. In een eerder treffen verloor Fluks nipt, dus mag een enerverende wedstrijd worden verwacht.
Weidevogels - Fluks 8-12 (4-8). Doelpunten Fluks: Christel Zwanenburg 4, Suzanne Zwanenburg 3, René Spaanderman 2, Arno van Haarlem 2, Manon Oosting.
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 mooie uitslag
  
 1 January 1970 1:33 uur
 Provicat voor 1 en 2 een prachige start van het nieuwejaar
met een hoofrol voor de zwanenburg zusjes !!
  
 Toegevoegd door: kees Imthorn
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info