Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Gelijkspel voelt aan als nederlaag
 
5 December 2011 2:11 uur
Fluks Koele Costa hield zaterdagavond behalve een punt ook een kater over aan het duel met Dijkvogels (12-12), want dat resultaat voelde in het Noordwijkse kamp aan als een nederlaag. Halverwege de tweede helft had de ploeg van trainer/coach Martin Ouwerkerk immers nog een comfortabele 11-8 voorsprong gekoesterd. Fluks wist op dat moment niet de rust te bewaren en verder weg te lopen van de opponent uit Maasdijk. Die kwam terug tot 11-11, waarna er nog één keer een voordelige marge was voor Fluks, door een verzilverde vrije bal van Christel Zwanenburg, 12-11.
Achteraf bezien had Fluks zo'n scenario kunnen voorkomen door al voor rust een veel ruimere voorsprong te nemen. De Noordwijkers waren hun tegenstander in die fase van de wedstrijd op alle fronten de baas en creëerden met degelijk en gevarieerd aanvalsspel ook veel meer scoringsmogelijkheden dan Dijkvogels. Die ploeg bleef echter telkens aan het elastiek: groter dan drie doelpunten (7-4) wilde het verschil maar niet worden, ook omdat Fluks zelfs een strafworp onbenut liet. Bij rust was het nog 8-7 voor het team van Ouwerkerk.
Het tweede bedrijf ontwikkelde zich aanvankelijk naar wens, zo'n beetje als een kopie van deel 1, tot aan de al gememoreerde stand van 11-8. Toen kwam er zand in de Noordwijkse motor, net als een week eerder in de uitwedstrijd tegen Thor het geval was. In Harmelen wist Fluks toen ternauwernood stand te houden en een overwinning uit het vuur te slepen, maar dit keer kwam de tegenstander wel langszij.
Zaterdag vervolgt Fluks de zaalcompetitie met een uitwedstrijd in Leiden, waar het hoog aangeslagen Pernix de gastheer is. Het duel in sporthal De Zijl begint om 17.40 uur.
Fluks - Dijkvogels 12-12 (8-7). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 5, Manon Oosting 3, René Spaanderman 2, Thomas de Boer, Christel Zwanenburg.
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info