Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa sluit veldperiode af met knappe winst
 
16 October 2011 23:25 uur
NOORDWIJK - Fluks Koele Costa heeft zaterdag een uitstekend slot gegeven aan de eerste helft van de veldcompetitie. Op het eigen sportterrein aan de Nieuwe Zeeweg werd tegenstander Luno vakkundig verslagen en met lege handen huiswaarts gestuurd (14-12).

Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen slechts één punt, in het voordeel van de bezoekers. Voor Fluks was het dus belangrijk dat er gewonnen werd om geen gat met Luno te laten vallen. Dit besef was bij de Noordwijkers goed te merken, want de ploeg begon fel en sterk aan het duel. Er werd soepel gecombineerd en de doelpunten vielen redelijk gemakkelijk. Luno kon het scoringstempo van Fluks niet bijbenen maar wist vlak voor rust nog wel de belangrijke 8-4 te maken, waar Fluks even daarvoor grote kansen had gemist om met een gat van zes punten de rust in te gaan.

Na de rust moest Fluks toestaan dat een opgeleefd Luno dichter in de buurt kwam. Tot twee keer toe wisten de bezoekers het gat tot twee punten te verkleinen, maar Fluks wist stand te houden en met enkele belangrijke treffers de leiding te behouden. Na een spannende slotfase, waarin beide ploegen nog een blessuregeval te verwerken kregen, stond de einduitslag van 14-12 op het gloednieuwe scorebord. Een mooie overwinning en belangrijke punten voor het vlaggenschip. De ploeg staat nu aan het einde van de eerste veldperiode op een knappe gedeelde derde plaats, na de promotie vorig jaar. Over drie weken begint het zaalseizoen, waarin de Noordwijkers weer veel bekende ploegen gaan tegenkomen. Eind maart wordt dan de veldcompetitie weer hervat.

Fluks – Luno 14-12 (8-4). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 4, Thomas de Boer en Jordy Oosting 3, Erik Caspers en Marieke van Asten 2.
 
Toegevoegd door: Jordy Oosting
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info