Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Coup mislukt maar net
 
8 October 2011 15:53 uur

Fluks Koele Costa is er zaterdag niet in geslaagd te stunten tegen koploper DES. De Noordwijkers deden in Delft wel een manhaftige poging, maar bij een 9-8 voorsprong stokte de machinerie en wist de thuisploeg de coup toch nog neer te slaan: 15-10.

Die uiteindelijke cijfers deden geen recht aan de lastige middag die Fluks zijn tegenstander bezorgde. De ploeg van trainer Martin Ouwerkerk keek na een rommelige voorbereiding en een timide eerste kwartier weliswaar tegen een 6-2 achterstand aan, maar daarna raakten de blauw-witten op stoom. Bij rust was de voorsprong van DES nagenoeg verdampt (7-6).

Een bescheiden sensatie hing in de lucht toen Fluks die lijn na rust keurig wist door te trekken. Via doelpunten van Jordy Oosting (2) en Thomas de Boer namen de bezoekers brutaalweg de leiding. In de fase die volgde was Fluks optisch niet de mindere, maar verzuimde de ploeg mee te scoren met de makkelijk en loepzuiver schietende Delftenaren. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam kon DES het dreigende onheil zo toch nog afwenden, al was het geblesseerd uitvallen van hun aanvoerder toch nog een fikse tegenvaller.

Fluks heeft nog twee trainingen om het vizier scherp te krijgen voor de thuiswedstrijd tegen Luno, voorlopig de laatste wedstrijd in de buitenlucht. Het duel op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg begint zaterdag om 15.30 uur. Daarna begint de zaalcompetitie.

DES – Fluks 15-10 (7-6). Doelpunten Fluks: Jordy Oosting 4, Erik Caspers 2, Marieke van Asten, Christel Zwanenburg, Thomas de Boer en Arno van Haarlem.

 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info