Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa slaat na rust toe
 
25 September 2011 15:08 uur
VINKEVEEN – Fluks Koele Costa heeft op bezoek bij De Vinken goede zaken gedaan. Stonden de Noordwijkers bij rust nog nipt achter, na de theepauze ging de ploeg van trainer Martin Ouwerkerk erop en erover. Eindstand 13-15.

De Vinken zijn een bekende tegenstander van Fluks, vorig jaar eindigde een cruciaal duel in de zaal in een gelijkspel en ook nu stond er weer veel op het spel. Het Vinkeveense achttal stond immers nog op nul punten, waar Fluks er al twee had vergaard. Een overwinning in deze fase van de competitie kon een belangrijk gat van vier punten met zowel Fortissimo als De Vinken opleveren.
Er waren nogal wat wijzigingen in het team van Fluks. Naast het feit dat er werd gespeeld in de nieuwe paars-zwarte uittenues konden aanvoerder Erik Caspers en vice-aanvoerder Arno van Haarlem beiden niet spelen. Op hun plaats speelden de zeer verdienstelijke vervangers René Spaanderman en Ronald van Haarlem naast de jongelingen Oosting en De Boer. De veranderde samenstelling kwam gedurende de wedstrijd nimmer onwennig over. Hoewel Fluks nog wat twijfelachtig startte, kwam het langzaam in zijn spel en kon het tijdens de eerste helft steeds in het spoor blijven van de thuisploeg. Met een 8-7 ruststand was de tweede helft nog helemaal open.
Na de onderbreking ging de wedstrijd tot aan een 12-12 stand nog gelijk op. Fluks speelde beter, maar verzuimde om het karwei definitief te klaren. Er werden met goed spel vele kansen gecreëerd, maar de afronding was nog niet zuiver genoeg. Daarbij werden er te veel overtredingen in de paalzone gemaakt, wat De Vinken veel vrije ballen en strafworpen opleverde. Uiteindelijk lukte het in de spannende slotfase toch een gat te slaan naar 12-14 met nog zo’n vier minuten op de klok en werd de overwinning over de streep getrokken. De wedstrijd eindigde in 13-15.
Volgende week wacht Woudenberg op het eigen sportpark. Dit team veroverde tot dusver zes punten en staat dus vlak boven de Noordwijkers. Aanvang van de wedstrijd: 15.30u.

De Vinken – Fluks 13-15 (8-7). Doelpunten Fluks: René Spaanderman 4, Donja Passies 3, Manon Oosting en Christel Zwanenburg 2, Ronald van Haarlem, Jordy Oosting, Suzanne Zwanenburg, Thomas de Boer. 
Toegevoegd door: Jordy Oosting
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info