Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
SPELREGELWIJZINGEN PER 1 JULI 2011
 
24 September 2011 8:36 uur
1.5, Bal:
De bal moet ten minste tweekleurig zijn, de voorkeur zwart/wit is vervallen. Er wordt veel met de blauw/gele bal gespeeld.

3.2, Doelpunten:
Niet alleen het fluitsignaal van de scheidsrechter, maar ook een geluidssignaal kan het einde betekenen van de halve of gehele speeltijd. Van belang is de wijziging dat, indien de scheidsrechter fluit (of het signaal gaat) voor het einde van de eerste helft of van de wedstrijd en de bal de handen van een doelende speler reeds heeft verlaten en de bal alsnog door de korf gaat, het doelpunt moet worden toegekend.
Bij een overtreding na het desbetreffende fluitsignaal (bijvoorbeeld de bal uit de korf hengelen of de paal bewegen) kan de scheidsrechter alsnog een strafworp toekennen.

3.12, In de aanval de toegestane tijdslimiet te overschrijden:
Deze wijziging ligt in het verlengde van de hierboven genoemde wijziging. Ging vorig jaar de zoemer van de schotklok en de bal ging alsnog door korf werd er geen doelpunt toegekend. Gewijzigd is nu dat het doelpunt wel moet worden toegekend als de bal de handen van de doelende speler heeft verlaten als de zoemer van de schotklok gaat.
 
Toegevoegd door: Victor Verloop
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info