Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Van de voorzitter ....
 
11 September 2011 12:48 uur
Een nieuw seizoen is weer begonnen. De vakantie zit erop en de eerste competitiewedstrijden zijn gespeeld. De voorbereiding en eerste trainingen zijn leuk maar nu gaat het weer ergens om. Een nieuw seizoen waarin we veel gaan doen. We gaan Noordwijk laten zien hoe leuk korfbal is en hoe gezellig het is bij Fluks.

Afgelopen seizoen is ons ledenaantal flink gedaald. Het aantal seniorenteams mag dan dit jaar zijn gestegen tot zes, het aantal jeugdteams is op 1 hand te tellen. Enkele jaren geleden was dit het dubbele aantal. Natuurlijk is er veel concurrentie van andere sportclubs maar korfbal is toch een unieke sport. Wat gaan we er aan doen om dit nog beter onder de aandacht te brengen? Samen met de KNKV gaan we enkele scholen langs om tijdens de gymlessen de kinderen kennis te laten maken met korfbal. Daarnaast zullen we enkele vriendjes en vriendinnetjes trainingen houden. Wordt jouw vriendje of vriendinnetje lid dan ontvang je van Fluks twee bioscoopkaartjes of twee kaartjes voor iets anders leuks. Naast deze activiteiten zullen we nog meer leuke dingen verzinnen.

In de voorbereiding op dit seizoen is niet alleen getraind. De selectie heeft ook haar kennis op het gebied van spelregels vergroot. Dit doen we niet voor niks. Een belangrijke groep vrijwilligers zijn de scheidsrechters. Enkele scheidsrechters fluiten de wedstrijden thuis en Peter Kettenis fluit voor Fluks de bondswedstrijden. Elk seizoen moeten wij een aantal wedstrijden fluiten bij andere verenigingen. In zijn eentje redt Peter dit niet. Het gevolg daarvan is een boete die wij moeten betalen. Omdat het scheidsrechters tekort steeds groter wordt heeft de KNKV besloten niet alleen een boete op te leggen maar ook punten in mindering te geven. De punten in mindering krijg je dit seizoen als je minder dan 25% van de wedstrijden fluit die je moet fluiten. De eerste vereniging heeft al puntenaftrek gekregen. Volgend seizoen geldt 50% en daarna 75%. Hopelijk is de spelregelcursus voor een aantal van jullie de eerste stap naar af en toe een wedstrijdje fluiten.

Zaterdag jl. heb ik genoten van een jeugdteam. Om 12:00 trad Fluks D1 aan tegen TOP. Met de coach van onze D1, Jordy, had ik een afspraak gemaakt. Aan het einde van de wedstrijd zou er een uitslag van 5-5 op het scorebord staan. Met deze uitslag zou ik, als voorzitter van Fluks en vader van een TOP speelster, tevreden zijn. Het leek er lang op dat het ook zou gebeuren. Bij een 5-4 stand maakte TOP echter 6-4. Dan doen we het maar anders dachten de Fluks spelers. Met 6 doelpunten op rij maakten zij er 6-10 van. Ik was blij met het leuke spel van Fluks en het enthousiasme van de doelpuntenmakers.

Volgende week dinsdag (20 september as.) is weer de algemene ledenvergadering. Als bestuur presenteren we de (financiële) prestatie van afgelopen jaar en kijken vooruit. Kom gezellig langs en toon je betrokkenheid. Tot dan!!!
 
Toegevoegd door: Paul Witteman
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info