Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa onderuit in Wijk bij Duurstede
 
10 September 2011 21:20 uur
In subtropische condities heeft Fluks Koele Costa zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Noordwijkers hielden in het verre Wijk bij Duurstede een helft lang gelijke tred met Viking (7-6), maar konden de thuisploeg na de pauze niet meer bijbenen: 15-10.
Na de monsterscore van vorige week tegen zwakke broeder Fortissimo wist Fluks dat er nu een beduidend zwaarder karwei wachtte: de eerste echte test op het niveau van de tweede klasse. In de eerste 35 minuten toonde de formatie van trainer Martin Ouwerkerk aan dat dat hogere plan niet te hoog gegrepen is. Fluks – dat voor de gelegenheid in de nieuwe, paarse uittenues acteerde – hield op het versleten en derhalve spekgladde kunstgras keurig gelijke tred met Viking en stond bij 3-4 en 4-5 zelfs even aan de goede kant van de score. Het slotwoord in een eerste helft waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven, was aan de thuisploeg: 7-6.
In het tweede bedrijf bleef het tot 10-9 spannend, maar toen liep het spaak aan Noordwijkse zijde. Het pijnpunt lag duidelijk in het eerste aanvalsvak, waar Arno van Haarlem totaal niet in de wedstrijd zat en het spel de broodnodige creativiteit en diepgang miste. Zinloos gemekker in de richting van de scheidsrechter (die inderdaad veel te gemakkelijk vrije worpen toekende, maar daarin wel consequent was) hielp Fluks ook niet om over het dode punt heen te komen.
Ouwerkerk probeerde de boel met twee wissels nog wel aan de praat te krijgen, maar ook dat bood geen soelaas. Viking stoomde door naar 13-9, waarna Manon Oosting voor het laatste Noordwijkse wapenfeit zorgde.
Fluks kan komende zaterdag revanche nemen op zichzelf, door op eigen veld af te rekenen met een goede bekende, Velocitas. Het duel op het sportpark aan de Nieuwe Zeeweg begint om 15.30 uur. Daarvoor (vanaf 14.00 uur) spelen de Noordwijkse en Leiderdorpse reserves tegen elkaar.
 
Viking – Fluks 15-10 (7-6). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 3, Jordy Oosting en Manon Oosting beiden 2, Suzanne Zwanenburg, Thomas de Boer en Erik Caspers.
 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info