Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Fluks Koele Costa start overdonderend
 
3 September 2011 19:58 uur

Fluks Koele Costa heeft zaterdag een overdonderende rentree gemaakt in de tweede klasse. Op het eigen sportcomplex aan de Nieuwe Zeeweg gaf de gepromoveerde ploeg van trainer/coach Martin Ouwerkerk zijn tegenstander Fortissimo geen schijn van kans: 19-5. Halverwege de wedstrijd was al een gapende kloof geslagen: 11-2.
Nadat Fluks vorig seizoen zowel het zaalseizoen als de veldcompetitie afsloot met een gewonnen beslissingswedstrijd om promotie, was het de vraag hoe de ploeg zich een niveau hoger zou manifesteren. Temeer omdat de Noordwijkers drie nieuwe krachten dienden in te passen. Thomas de Boer en Christel Zwanenburg stroomden door vanuit de junioren, terwijl Donja Passies de overstap van VZOD naar Fluks maakte. Aanvankelijk leek Passies haar officiële debuut te moeten uitstellen, want ze kampte in de week voorafgaand aan de competitieouverture met stevige rugklachten. Een laatste bezoek aan de fysiotherapeut deed echter wonderen, zodat de nieuwelinge toch in de basis kon starten.
In Fortissimo trof Fluks direct de grote onbekende in de poule, een ploeg waartegen nog nooit eerder werd gespeeld en waarvan de kracht op voorhand dus moeilijk was in te schatten. Tijdens de wedstrijd was dat anders: al vrij snel werd duidelijk dat Fortissimo geen goede graadmeter is voor het niveau in de tweede klasse. Het team uit IJsselstein bleek geen moment bij machte om Fluks in verlegenheid te brengen, in aanvallend noch in defensief opzicht.
Na een minuut of twintig gaf het scorebord 7-0 aan, een stand die een stroeve start van de thuisploeg camoufleerde en tegelijkertijd de zeer beperkte mogelijkheden van Fortissimo onderstreepte. Via 7-2 werd de ruststand 11-2, waarna slechts een gebrek aan scherpte en concentratie voorkwam dat Fluks de grens van twintig doelpunten overschreed. Topscorer in het eenzijdige duel werd Arno van Haarlem, met zes goals.
Voor wat het waard is: op basis van het doelsaldo mag Fluks zich ten minste een week lang koploper van de tweede klasse E noemen. Allicht treffen de blauw-witten serieuzere tegenstand als ze zaterdag naar Wijk bij Duurstede afreizen voor de ontmoeting met Viking. De wedstrijd op sportpark Mariënhoeve begint om 15.30 uur.

Fluks – Fortissimo 19-5 (11-2). Doelpunten Fluks: Arno van Haarlem 6, Suzanne Zwanenburg en Erik Caspers beiden 3, Christel Zwanenburg 2, Thomas de Boer, Jordy Oosting, Donja Passies, Manon Oosting en Jan Passchier.

Interview met Martin Ouwerkerk op radio NENS

 
Toegevoegd door: Maarten Dekker
 
 knap
  
 1 January 1970 1:33 uur
 het 1e van Fortissimo is vorig seizoen bijna in zijn geheel gestopt. Dus dat is helaas geen graadmeter, wel een zekerheidje qua degradatie scheelt weer een plek. desalnietemin toch knap om met een nieuwe ploeg z\\\'on score neer te zetten. gefeliciteerd
  
 Toegevoegd door: Enrico
  
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info