Korfbalvereniging Fluks
       HOME    Info    Competitie    Korfbalzaken    Organisatie    Kangoeroe Klup    Lid worden  
     
Van de voorzitter .....
 
26 June 2011 22:37 uur
Het is fantastisch om het seizoen af te sluiten met een promotie naar de 2de klasse. Vorige week zaterdag won Fluks 1 de beslissingswedstrijd waardoor we volgend jaar zowel op het veld als in de zaal weer terug zijn waar we horen. Felicitaties aan het adres van Martin, spelers en begeleiders.

In deze laatste bijdrage van dit seizoen is het goed even terug te kijken. Sportief gezien is alles voor de wind gegaan. Kampioenschappen bij Fluks 2 en bij de jeugd en eerder genoemde promotie van Fluks 1 zorgden hiervoor. Naast de sportieve hoogtepunten is er ook een goede prestatie geleverd bij het groot onderhoud en uitbreiding van onze accommodatie. Er zijn ook zaken waar ik me zorgen over maak. Na vorig seizoen eindelijk weer een ledengroei, is afgelopen seizoen het ledenaantal gedaald. Ik heb het al vaker benadrukt dat een ledengroei voor Fluks van groot belang is. Komend seizoen zal dit wederom een speerpunt zijn. Hierbij hebben we ondersteuning gezocht bij de KNKV. Daarnaast hopen we op een goede invulling van de combinatiefunctionaris in Noordwijk en vruchtbare samenwerking met de sport BSO. De combinatiefunctionaris is een nieuw begrip in Noordwijk. De gymleerkrachten in het onderwijs gaan naast de schoolactiviteiten ook op andere manieren de sportbeoefening bevorderen binnen Noordwijk. De samenwerking met de sportverenigingen is hierbij een onderdeel.

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van het KNKV plaats. De nieuwe voorzitter, Rob Meijer, benadrukte dat twee onderwerpen erg belangrijk zijn: groei en internationalisering. Gezien mijn eerdere woorden mag het duidelijk zijn dat ik het met het eerste volledig eens ben. Internationalisering kan me echter gestolen worden. Dit kost veel energie en geld en levert weinig op. Een paar honderd Fransen die gaan korfballen. Volgens mij niet iets om ons druk over te maken. Een paar tips om te groeien wil ik wel meegeven:
• Maak de korfballeague nog belangrijker, zorg voor korfbalidolen (elke B-aspirant moet een korfbalposter van Mike Snel op haar kamer hebben hangen).
• Betere ondersteuning van de verenigingen. De meeste korfbalbalverenigingen hebben niet de grootte van een gemiddelde voetbalvereniging. Ondersteuning vanuit de bond betreffende beleidsvorming, ledenwerving, etc. is een must voor veel verenigingen.

Met veel plezier kijk ik uit naar volgend seizoen. We hebben een brede seniorenselectie met goede instroom vanuit de junioren. In de promotiewedstrijd zag ik Kristel en Thomas moeiteloos meedraaien en zelfs iets toevoegen. Ik ben benieuwd hoe de teams eruit zien. De TC en Martin gaan het moeilijk krijgen.
Veel energie gaan we steken in ledenwerving. Iedereen moet actief worden voor het goede doel. We komen eraan!!

Tot volgende week op het grootste Beachkorfbaltoernooi van de wereld en geniet van de vakantie.
 
Toegevoegd door: Paul Witteman
 
 
Terug || Voeg een reactie toe!
 

© C.K.V. Fluks 2016                                    Clubhuis: Nieuwe Zeeweg 50         Telefoon: 071-3616617         E-mail:info